Sofiemyr Skolekorps
Velkommen til Sofiemyr skolekorps og hornet.no
 • Hva skjer    • Bli musikant    • Om korpset    • Styret og komiteer    • Aktuelt    • Fotoalbum    • Musikken vi spiller     • Gjestebok    • Hjem  

 

 

   Aktuelt
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 946 247

 

 Sofiemyr skolekorps vant NM i skolekorps 2011 for 4. året på rad

Sola skinner og Sofiemyr skolekorps er i Larvik. Sola skinner, men inne i Bølgen kulturhus er det helt fullt. Regjerende Norgesmestre i janitsjarkorps skal fremføre Niflheim av Wouter Lenaerts.

Musikantene har varmet opp og er klar til å la publikum få en innlevelsesrik reise gjennom dødsriket. Stykket er basert på germansk og norrøn mytologi, og favner om ulike musikalske stemninger. At et skolekorps kan fremføre et så krevende stykke reflekterer store ambisjoner, mye talent og masse øving. Alle timene på øving og samlinger har gitt resultater.

Både dirigent og musikere var storfornøyde. Dette var Sofiemyr skolekorps på sitt beste. Etter formell fotografering ble det grilling og lek. Stemningen var høy og mange var sikre på seier. Men, de som også hadde hørt på de andre fremføringene var litt mer usikre. De hevdet at konkurransenivået var hevet – mange av de andre korpsene leverte også svært gode fremføringer.

Fremføringene ble filmet av NRK og streamet live (http://www.spilleglede.no/no/nmf_media/nett-tv/nm_skolekorps/). Vi har imidlertid ikke funnet mulighet for å se opptakene i reprise. En tidligere fremføring av Nilfheim med Sofiemyr Skolekorps bør høres og ses på Youtube (http://www.youtube.com/watch?v=GzmxMt3r1b8).

Se opptak på youtube her

Etter en inspirerende festkonsert av Hans Majestet Kongens Garde var det tid for premieutdeling. Vinneren av årets Norgesmesterskap skulle presenteres. Spenningen var høy. Det ble raskt klart at Sofiemyr skolekorps var blant Norges tre beste korps, men i år var det svært jevnt i toppen.

Jubelen fra de bakerste radene der Sofiemyr satt plassert konkurrerte sterkt med høytaleranlegget i styrke da Sofiemyr skolekorps for fjerde år på rad ble ropt opp som vinner. Sofiemyr skolekorps er nå landets mestvinnende skolekorps. Dirigent Idar Torskangerpoll har ledet korpset inn i musikkhistoriebøkene.

Korpset og seierstrofeet ble høytidelig saluttert Garden, og gleden var høy under takketalen til dirigenten. Gladest av alle var kanskje de nye hovedkorpsmedlemmene som ble Norgesmestre for første gang. ”Norgesmesterskapseieren er resultatet av en krevende reise vi alle har hatt sammen - alle musikanter, både her og forulykkede hjemmeværende, korpsledere, tillitspersoner og andre som har vært med å støttet opp om korpset – Gratulerer!”

 

   


Get Adobe Reader

Read file
 Her er Diplom og dommerkommentarer
Utskriftsvennlig versjon
 

 

 

www.hornet.no__________Sofiemyr Skolekorps__________Kontakt: webmaster@hornet.no