Sofiemyr Skolekorps
Velkommen til Sofiemyr skolekorps og hornet.no
 • Hva skjer    • Bli musikant    • Om korpset    • Styret og komiteer    • Aktuelt    • Fotoalbum    • Musikken vi spiller     • Gjestebok    • Hjem  

 

 

   Om korpset
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 953 952

 

 


En formidabel musikalsk utvikling

For et skolekorps er selvsagt musikken det aller viktigste. Og for å spille bra er vi avhengige av gode dirigenter og instruktører.

Helt fra korpsets tidlige barndom har vi derfor vektlagt å ha dyktige dirigenter:

Erik R. Petersen 1965 – 1973
Vibeke Noer 1973
Knut Husrem 1974 - 1996
Bjørn Morten Kjærnes 1996 – 1999
Idar Torskangerpoll 1999 - 2015
Gry Pladsen 2016 - 

 Tidlig begynte korpset å delta i konkurranser. Så tidlig som i 1976 tok vi en virkelig stor seier: Sofiemyr vant 2. divisjon i landsfinalen på Hamar – en forløper for dagens Norgesmesterskap. Opp gjennom årene har vi en rekke gode prestasjoner å vise til – både plasseringsmessig og poengmessig. I de første årene var ”Nesoddiaden” en konkurranse som hadde stor fokus. Nå har det i en rekke år vært deltakelse i Akerhusmesterskap og Norgesmesterskap som har stått på programmet.

I mange år har korpset vært et av de ledende korps i 2. divisjon for skolekorps. Vi vant NM også i 1985 og 1987. En rekke ganger er 1. ærespris oppnådd (dvs. 90 poeng eller mer for fremførelsen).

I 2001 tok korpset steget opp i 1. divisjon. Resultatene har vært utrolig gode – og må ses som et resultat av den gode jobbing og satsning som har vært korpsets varemerke i svært mange år.

I 2003 tok korpset 2. plass. Året etter gikk det så helt til topps med Idars egenkomponerte symfoni. Og så i jubileumsåret ble det igjen 2. plass etter en forrykende oppvisning i konserthuset med Sparke’s Theatre Music – et stykke som knapt har vært spilt av skolekorps tidligere. Korpset har tatt Norgesmestertitler i 2004, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011 og 2012, og er med det det mestvinnende norske janitsjarskolekorpset. Utover konkurranser har man også opp gjennom årene hatt svært mange flotte konserter. Langt tilbake i tid huskes kanskje storkonserten i konserthuset i 1978.

På 90-tallet var det flere showkonserter med kjente gjesteartister. De senere år har vi hatt flere svært gode solistkonserter – og i 2004 konserten i Kolbotn kino med tema ”New York”.

Juniorkorpset har også hatt en utrolig musikalsk suksess. De senere år har disse særpreget seg ved å satse på ”prosjekter” på vårparten. ”Prosjektet” har gjerne både vært fremført i Akershusmesterskap – med utmerkede resultater – og som konsertprogram på sommerturen. Eksempler på prosjektene har vært ”Blues Brothers”, ”Hip hop”, ”Jazz club”, ”Dixieland”, "Afrika" og "Beatles". Juniorene har de senere år fått priser som ”Det desidert beste korpset”, ”Best in show”, ”Mest groovy korps” etc.

    Utskriftsvennlig versjon
 

 

 

www.hornet.no__________Sofiemyr Skolekorps__________Kontakt: webmaster@hornet.no