Sofiemyr Skolekorps
Velkommen til Sofiemyr skolekorps og hornet.no
 • Hva skjer    • Bli musikant    • Om korpset    • Styret og komiteer    • Aktuelt    • Fotoalbum    • Musikken vi spiller     • Gjestebok    • Hjem  

 

 

   Aktuelt
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 954 050

 

 NM 2014 i Trondheim

 

 

    Utskriftsvennlig versjon

Sofiemyr skolekorps deltok siste helg i NM for skolekorps i Trondheim og tok en fin 7. plass. Konkurransen foregikk den 29.6.2014 i Olavshallen i Trondheim.

 

Fantastisk fremførelse

Dirigent Idar Torskangerpoll var storfornøyd etter Sofiemyrs fremføring av hans 6. symfoni i 4 satser. Konkurransen foregikk i den flotte konsertsalen Olavshallen hvor korpset spilte fantastisk bra. I følge Idar koste musikantene seg på scenen. Selv om nervene var til stede, fremsto musikantene rolig og balansert, uten stress.

«Med det musikantene har gjort i Trondheim – så spiller plassering ingen rolle. Det vi har oppnådd er at vi er blitt gode sammen. Dette er antageligvis det mest gjennomarbeidede korpset har gjort og noe av det mest musikalske vi har oppnådd» sa Idar Torskangerpoll etter at konkurransen var over.

 

Gode forberedelser

Korpset har hatt øvingsuke i første uke av sommerferien og spilt fra kl 10-15 hver dag. Når musikantene kan ting godt, blir selv det vanskelige lett. I følge Idar fremførte de symfonien med varme og innlevelse.

 

6. symfoni.

Musikken korpset spilte ble fremført for 2. gang i historien, og består av 4 ulike satser, med 4 ulike uttrykk. Det er musikk som viser ulike stemninger, bilder og følelser – og som også kan provosere. Det varierer fra det myke og bløte, til det harde og krasse.

 

Hard konkurranse

Konkurransen består av 4 divisjoner, hvor Sofiemyr deltok i øverste divisjon sammen med 11 andre korps. Konkurransen var hardere enn noensinne. Matlaberg fra Stavanger tok 1. plassen med 94 poeng og Sofiemyr endte på en flott 7. plass med 86 poeng. Etter konkurransen var alle korpsene samlet på Lerkendal til oppvisning og konsert.

 

Sommertur til Tyrkia

Allerede denne uken grå ferden videre til Tyrkia hvor korpset foruten å spille også skal ta seg en velfortjent ferie med sol og varme og fint sosialt samvær.

 

30.6.2014, tekst Asbjørn Løken, foto Marit Lundanes

 

 

 

www.hornet.no__________Sofiemyr Skolekorps__________Kontakt: webmaster@hornet.no